Jste zde

Neděle, Únor 20, 2022

Celý den
 
 
Před 01
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Masturbace párová a skupinová

Masturbace párová a skupinová

Masturbace párová a skupinová

Hlavní téma: "Autoerotika - masturbace a onanie".
Volné pokračování článku "Prožitek a orgasmus".

Bývá prováděna jako autoerotika nebo formou heterosexuální či homosexuální s partnerem nebo partnerkou. Obecně zahrnuje masáže, hlazení, cunnilingus a felaci, ale také všechny další způsoby sexu bez penetrace, které nevyžadují aktivní účast penisu. Bližší informace najdete v článcích:

Skupinová autoerotika je často součástí tantrických kurzů a setkání, ale je také součástí některých forem kurzů zaměřených na sebepoznání a osobní rozvoj. Je však málo pravděpodobné, že se s ní setkáte na "běžných" kurzech nebo seminářích. Takovéto formy poznávání vlastního těla a pocitů, které s masturbací souvisí, bývají součástí programu uzavřených skupin které vedou lidé, kteří něco podobného dokáží zvládnout a udržet v mantinelech "sebepoznávání". V našich končinách jsou součástí některých tantrických škol a kurzů uzavřených skupin (měly by být...).

V párových aktivitách má nejčastěji podobu:

  • neckingu - označuje laskání na hrudi, mazlení pouze od pasu nahoru
  • pettingu - laskání ve spodních partiích těla, hlazení nebo dotýkání se rukou či ústy partnerových erotogenních zón od pasu dolů.

Masturbovat se dá i v oblečení...

Podle přístupu ji můžeme hodnotit následovně:

  • Heterosexuální masturbace rukou spočívá v tom, že žena vzrušuje rukou penis partnera a že muž laská vulvu a především klitoris partnerky, případně také její pochvu.
  • Homosexuální masturbace rukou spočívá v tom, že muž vzrušuje rukou penis partnera. Obecně zahrnuje homosexuální masturbaci rukou i felaci a také další způsoby sexuálního dráždění.
  • Lesbická masturbace rukou spočívá v tom, že žena laská vulvu a především klitoris partnerky a také její pochvu. Obecně zahrnuje homosexuální masturbace i cunnilingus a také ostatní způsoby sexuálního dráždění.

Články s podobnou tematikou

Literatura a zdroje

(AK)(Z)(L)

Ne, 20/02/2022 - 15:17